Bilgiç’ten Su Ürünleri müjdesi

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2011 yılında Antalya’ya bağlı istasyona dönüştürülen eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün yeniden bağımsız kurum haline getirileceğini ve eskisinden daha güçlü olacağını söyledi.Bilgiç, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün 07.07.2011 tarihinde 03.06.2011 tarih ve 639 sayılı kanun hükmünde kararname ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeniden yapılandırması sürecinde Akdeniz […]

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2011 yılında Antalya’ya bağlı istasyona dönüştürülen eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün yeniden bağımsız kurum haline getirileceğini ve eskisinden daha güçlü olacağını söyledi.Bilgiç, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün 07.07.2011 tarihinde 03.06.2011 tarih ve 639 sayılı kanun hükmünde kararname ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeniden yapılandırması sürecinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğüne bağlandığını, buna rağmen sistem olarak kayıp olmadığını belirterek şunları söyledi:

“25 yıllık bir araştırma geçmişi olan ve günümüze kadar birçok araştırma projesi tamamlamış enstitü Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’ne bağlanması, bu enstitünün iç sulardaki sorumluluk sahasını 21 ilden 34 ile çıkardığından yapılanmadan beklenen fayda sağlanamamıştır. Söz konusu yapılanmadan sonra ortaya çıkan yönetimsel bir takım zorluklar bu zamana kadar içsu kaynaklarının koruma ve kullanımında oynamış olduğu sınırlı rolü tamamen kaybettirmiştir. Bütün bunları 2011 yılında bakanlık yetkililerine ilettik ama yeniden yapılanmada enstitü Antalya’ya bağlandı.

Göller bölgesinde çok iyi bir lokalizasyona sahip olan birimin mevcut alt yapısı, varlıkları araştırma birikimi ve personel kalitesi ile tekrar müstakil bir araştırma istasyonuna dönüştürülmesi çok büyük önem taşıyor.
Girişimlerimiz sonucu Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu bağımsız hale getiriliyor ve eskisinden daha güçlü ve sorumluluk alanı geniş oluyor. Önümüzdeki günlerde geçilecek yeni sistemde istasyon 25 ilimizin su ürünleri ve içsu sorumluluğunu yürütecek.

Isparta’ya hizmet anlamında milletvekili arkadaşımız Recep Özel ile birlikte çalışmalarımız sürecek ve Isparta hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek.”

Exit mobile version