Dünya
Bayırbucak halkından Türkiye’ye mesaj
Hadi Abdullah, Türkmen Dağı’nda Rus bombardımanından kaçarak Türkiye sınırındaki çadır kentlere sığınan halkla görüştü.
Suriyeli aktivist Hadi Abdullah, Bayırbucak’taki Rus bombardımanından kaçarak sınırdaki çadır kentlere sığınan Türkmen ailelere mikrofon uzattı.
Görüntülerde, bombardımanda yakınlarını kaybeden ve çadırlara sığınan Ümmü Ahmed Kapılı adlı bir kadın, Rus uçaklarının sivilleri vurduğunu şu sözlerle ifade ediyor:
“Biz evimizden yurdumuzdan olduk. Bu Rus uçakları bombaları yağdırıyor ve gidiyor. Orada kim var? Siviller var, kadınlar var, çocuklar var.”
GELİNLİK GİYECEKKEN KEFEN GİYDİ
Ümmü Ahmed, 20 yaşındaki kızının evlenmeye hazırlandığını, gelinlik için hazırlık yapıldığını ancak Rus uçaklarının kendisini katlettiğini ifade etti.
TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
Türkiye’nin kendilerine yaptığı yardımlar için teşekkürlerini sunan kadın, Türk F-16’larının Rus uçağını vurmasından dolayı da mutluluğunu ifade ediyor.
Ümmü Ahmed sözlerine şu şekilde devam ediyor:
“Birileri gelse Rusya’yı vursa, kendi memleketini vursalar, çocuklarını öldürseler razı olur mu? Yeni doğan çocuklar anasız babasız kalıyorlar. Ebu Abdullah Hallak adında Türkmen bir Müslüman ise ‘sahipsizlikten’ şikayet ediyor ve “Küçük bir millet olsa başka bir millet olsa ona derhal bütün dünya dönüyor. Kobane ve Keseb için tüm dünya ayağa kalktı, bize gelince kimsenin gözü bizi görmüyor. Müslüman olduğumuz için kimse tanımıyor bizi ve ezmeye devam ediyorlar.”
Türkmen aileler, Rus saldırılarına rağmen topraklarını asla terk etmeyeceklerini vurguluyorlar.
RUSYA OKULUMUZU VURDU
İlkokullarının Rusya tarafından vurulduğunu söyleyen Muhammed, ‘Okumak bizim hakkımız değil mi? Rusya neden bizi vuruyor‘ sözlerini sarf eti.
Dünya
Beyin yiyen amip yüzünden hayatını kaybetti

Doğal bir kaplıcada beyin yiyen amiplere maruz kaldığı bildirilen 2 yaşındaki çocuk, 7 gün sonra hayatını kaybetti.
Hastalığın semptomları, şiddetli baş ağrısı, ateş ve kusma ile başlarken hastalar nöbetler ve komaya girerek hayatını kaybediyor.
ABD’de meydana gelen olayda Woodrow Bundy adındaki 2 yaşındaki çocuk, ‘beyin yiyen amip’ nedeniyle hayatını kaybetti.
Nevada Kamu ve Davranış Sağlığı Bölümü tarafından yapılan açıklamada, beyin yiyen amipin (Naegleria fowleri), toprakta ve ılık tatlı sularda yaşadığını ve vücuda burundan girerek beyne ulaştığını, burada ise beyin dokusunu yok ederek ölümcül bir enfeksiyona neden olduğunu belirtildi.
Uzmanlar, insanları sıcak tatlı su kütlelerine atlamaktan kaçınmaları ve kaplıcalarda başlarını suya sokamamaları konusunda uyarıyor.
Dünya
Türkiye’den alınan yumurtalarda kanserojen madde bulundu

Tayvan’ın Türkiye’den satın aldığı yumurtalarda kanserojen madde bulundu. Tayvan Tarım Bakanı, Türkiye’den satın alınan 127 ton yumurtada yasaklı bir madde olan nitrofurans izine rastlandığını açıkladı.
Yapılan açıklamada yumurtaların imha edileceği ve konu hakkında sözleşme hükümleri uyarınca tedarikçi firmadan tazminat talep edileceği belirtiliyor.
Tayvan, Türkiye’den yumurta satın alımlarını durdurdu ve ABD’den ithal etmeye yöneldi.
Dünya
Dünyanın en eski gazetesi kağıda veda etti

1703 yılında yayın hayatına başlayan ve 12 cumhurbaşkanı, 10 hükümdar ve 2 cumhuriyet dönemini gören gazete 320 yılın ardından günlük basılı yayınlarına son verdi.
Dünyanın en eski gazetesi olan Viyana merkezli Wiener Zeitung, son zamanlarda yürürlüğe giren bir yasa değişikliği nedeniyle basılı gazetenin kârlılığını yitirmesi nedeniyle bu adımı attığını duyurdu.
Avusturya’nın yeni sağcı koalisyon hükümeti, nisan ayında şirketlerin resmi ilanları basılı gazetede yayınlama zorunluluğunu kaldırmış, böylece Wiener Zeitung’un resmi gazete rolü sona ermişti.

Wiener Zeitung, çevrimiçi olarak yayınlarına devam edecek.
-
Isparta2 gün önce
Isparta’da Bugün Vefat Edenler
-
Isparta2 gün önce
Gram Altın rekora koşuyor
-
Isparta1 gün önce
Isparta’da Bugün Vefat Edenler
-
Isparta1 gün önce
Öğrencileri bezdirdiniz
-
Belediye2 gün önce
Uzanacak bir elimiz olduğunu biliyorduk
-
Isparta2 gün önce
“Toplumsal barış bozuldu”
-
Isparta2 gün önce
Yusuf Ziya Günaydın’ın adaylığı kesin gibi
-
Isparta2 gün önce
Geleceğin Şefleri Hünerlerini Sergilediler