Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basın Bayramı kutlu olsun

24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa “Türkiye genelinde gazetecilerin yaptıkları haber ve halkı aydınlatmak işin yazmış oldukları köşe yazılarından dolayı tutuklu bulundukları ve haklarında her yıl yüzlerce davanın açıldığı ülkemizde basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir. Basında sansürüm kaldırılışının 105. yılını bu şartlar altında kutluyoruz” dedi.Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa 24 Temmuz Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Çokyaşa basının vatandaşların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olduğunu bildirdi.

Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Basında özelliklede yerel medyada basın ekonomik kıskaç altında tutulduğunu belirten Çokyaşa “Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç diye nitelendirdiği basın, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan ‘iletişim özgürlüğü’ şeffaf yönetim ilkesinin de temel yapı taşlarındandır. Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir” dedi.

İlimizin de her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları çalışmaların büyük katkı sağladığına inandığını kaydeden Ali Çokyaşa basından sansürün kaldırılışını 24 Temmuz Basın Bayramını candan kutlar, sağlık ve mutluluk dileğiyle, bütün basın çalışanlarına başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.