Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahçeli, neden çağırdı?

Önümüzde ki yıl yapılacak

Önümüzde ki yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesi partilerin aday belirleme çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Son bir haftada ilk olarak Ankara’ya, hafta sonu da İstanbul’a giden mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ve partinin ileri gelenleri ile adaylık konusunda mutabakata vardığı iddia edildi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Isparta’da nasıl bir aday ile yoluna devam edileceği söylentileri ayyuka çıkarken, mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Ankara ve İstanbul’da çeşitli temaslarda bulundu.

SÜPRİZ BİR ŞEKİLDE ANKARA’YA ÇAĞIRILDI

Geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Ankara’ya çağırılan Isparta’nın MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve adaylık konusunu konuştuğu öğrenildi. Bunun ardından ise siyasi kulislerde Bahçeli’nin vazgeçilmezi olarak bilinen Günaydın’ın tekrar aday gösterileceği konuşulmaya başlandı.

30 AĞUSTOS’TA AÇIKLAYABİLİR

30 Ağustos Cuma günü Isparta’da bazı açılışlarda bulunması beklenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kesin olmamakla birlikte partisinin adayını açıklaması bekleniyor. Bu adayın ise Yusuf Ziya Günaydın olduğunu konuşuluyor.

NEDEN GÜNAYDIN?

İlk olarak 1999 yılında MHP’den Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Günaydın, o dönemde ki icraatları ile dikkat çekmiş, görev süresinin son yıllarına doğru AK Parti rüzgarına kapılıp 2004 seçimlerini kaybetmişti. o dönemde de Devlet Bahçeli tarafından aday gösterilen Yusuf Ziya Günaydın tüm çabalara rağmen seçimi kaybetmişti.

2009 YILINDA TEKRAR ADAY GÖSTERİLDİ VE KAZANDI

2004 yılında seçimi kaybeden Yusuf Ziya Günaydın, kendi kabuğuna çekilmiş ve şahsi işleriyle uğraşmaya başlamıştı. Takvimler 2009 yılını gösterdi ve aradan geçen 5 yıllık süreçte Yusuf Ziya Günaydın, tekrar aday gösterildi ve seçimi kazandı. Günümüze kadar çeşitli çalışmalar yürüten Günaydın, kendi personellerinin ve partililerinin adının karıştığı bir olay sonrası büyük darbe aldı.

AİLESİNDEN VETO YEDİ ANCAK AÇIK KAPI BIRAKIYOR

Belediyeye yönelik düzenlenen operasyonda ailesinin de yıpratılmaya çalışıldığını belirten Günaydın, “Bu yüzden ailem kesinlikle aday olmamı istemiyor” diyerek akıllarda soru işareti bırakmıştı. Başkan Günaydın, seçimlere 7 ay gibi bir sürenin kaldığını hatırlatarak, bu süre içerisinde Isparta halkına en iyi hizmeti sunmak için çalışacağım bildirdi. Kendisine sürekli farklı platformlarda yerel seçimler için tekrar aday olup, olmayacağının sorulduğunu belirten Günaydın, adaylık konusunda ailesinin karşı çıktığını açıkladı.

‘KESİNLİKLE ADAY OLMA’ DİYORLAR

Şuana kadar adaylık konusunu hiç düşünmediğini dile getiren Günaydın, her aldığı kararda ailesine danıştığını bildirdi. Günaydın, “Ailemin ve çevremizin bir operasyona dâhil edilmesi, yıpratılması yüzünden benim aday olmamı istemiyorlar. Bu memlekette seviyesiz bir muhalefet var. Seviyesiz şekilde operasyonlar düzenleniyor. Çocuklarım bana ‘sizin gibi bir insanın üzülmesini istemiyoruz. Kesinlikle aday olma’ diyor. Evimin ana fikri bu. Benim de ana fikrim 9 ayda ne kadar hizmet yapabilirim Onun peşindeyim” dedi.

SEÇİME 1 GÜN KALA BİLE TEMEL ATABİLİRİM MESAJI

Günaydın şuan için adaylık konusunun kendisi için ikinci planda olduğunu belirtti. Son güne kadar hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Günaydın, “Benim için aday olup, olmamam önemli değil. Halkımıza en yüksek seviyede, en iyi hizmetleri sunabilme çabası içindeyim. Bunun peşindeyim. Seçime 1 gün bile kala bir fabrika daha kurabilirim, onun temelini atabilirim. Popülizm siyasetinde ‘seçime giriyorsun, seçimden sonra temelini atsan daha iyi olmaz mı?’ derler. Ama ben geçen seçimde de popülizm yapmamıştım” diye konuştu. Yerel seçimlerde siyasi partiler adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürürken, Ankara kulislerinden Isparta’ya gelen bilgiler MHP’de adayın netleştiğini işaret ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkez yöneticilerinin Isparta’da ki temaslarının da ardından, daha önceden yapılan birebir görüşme yöntemi, telefon yöntemi ve parti içi organlarla istişare yöntemlerinin ardından tüm sonuçlar parti Genel Merkezi’nde masaya yatırıldı. Genel Merkez yöneticilerinin özellikle Belediye Davası’nı dikkate alarak uzun süren titiz çalışmasının sonucunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın çalışmalarını başarılı bulan parti kurmayları Günaydın ile devam noktasında Genel Başkan Bahçeli’ye bir rapor sundu. 30 Ağustos’ta Isparta’ya gelecek olan Bahçeli’nin partisinin Isparta Belediye Başkan adayını açıklayacağı ve o ismin Yusuf Ziya Günaydın olacağı yönünde ciddi kulis bilgileri var. Bahçeli’nin 30 Ağustos’ta adayı açıklamayacak olması durumunda Günaydın dışında bir ismin ağırlı kabul görmüş olacağı bilgilerini veren MHP Genel Merkezi’ne yakın haber kaynakları, “Bahçeli, Günaydın’da karar kıldı. 30 Ağustos’ta da Isparta’da onun elini kaldıracak ve ‘işte adayımız’ diyecek” ifadelerini kullanıyor. Son sözü 30 Ağustos’ta Isparta’da söyleyecek olan Bahçeli’nin ise Günaydın’a güveninin tam olduğu ifade kamuoyu tarafından biliniyor.

HABER – YORUM Tuna ÜNAL