Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayazmana Parkı yenileniyor

Isparta Belediyesi şehre çok

Isparta Belediyesi şehre çok sayıda park inşa ederken, mevcutta kullanılan parkları da yeniliyor. Bu çalışmalar kapsamında Ayazmana Parkı da yenilenen alanlar içerisinde. Park içerisinde bulunan havuzlar ve pergolalar yenilenirken, çocuk oyun parkına da yeni oyun gurupları getiriliyor. Ayazmana Parkında incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde takip eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yıllar önce yapılan parkın artık yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Yıllar önce Ayazmana Parkımız yapılmıştı, parkımızın miadı doldu. Parkımızın yenilenmesi gerekiyordu. Üstteki havuzumuz su kaçırıyordu. Tonlarca su verilse de havuzda birikmiyordu. Yapanlar sağ olsun ama tabi senelere sarih olmasından dolayı sorunlar oldu. Su kaçıran bu havuzu kalıp kabul ettik, hasır döşedik, dozajlı beton döküldü, yalıtım yaptık ve üzerine doğal taş kapladık. Çok sağlam olmasını düşündük. Ayazmana Parkımızın yenileme çalışmasını başlattık ve tamamını elden geçiriyoruz, peyzajına kadar yeniliyoruz.Pergolaları yeniliyoruz. Alt bölümde bir çocuk parkımız vardı. Oyun parkımız çalışır vaziyette ancak onları da günün şartlarına göre tekrar yeniliyoruz. Burada farklı bir oyun parkı yapmayı istiyoruz. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz, parkımız bitmek üzere. Kısa zaman içinde halkımızın kullanımına tamamen açmış olacağız.

Bu parkımız da halkımızın gezmek, görmek istediği yerlerden birisidir. Bizde halkımızın isteğine saygı gösteriyoruz. Isparta’mıza layık parklarımız olmalı. Tüm parklarımızı yeniden yapıyoruz, ayrıca eski parklarımızı yeniliyoruz. Davraz Mahallemizdeki parkımıza da başlıyoruz, yenilenecek. Yeni bir planla başlıyoruz. Görünüş, estetik bakımından daha güzel hale gelecek. Isparta halkımız da yıllarca aynı parkı kullandığı için demode olarak görüyor. Isparta halkımız yeniliği seviyor. Bizde bu parkımızı yeniliyoruz. Şimdiden bu parkımızın da Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.