Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asıl olan Isparta’yı karartanları ortaya çıkarmaktır

Isparta Belediye Başkanı Yüksek

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, son günlerde medyada şahsına ve belediye birimlerine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, medyada yer alan ‘Ayazma Mesireliğinin karanlıkta bırakıldığı’ ve ‘Atatürk Bulvarı’nın (104 Cadde) altyapı ve asfalt çalışmaları dolayısıyla kapalı kaldığı’ yönündeki sert eleştirilere cevap verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sadece Ayazma Mesireliğinin karanlıkta kalmadığını bu uygulamanın kendileri tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi. Elektrik dağıtımının Isparta’da da özelleştirilmesinin ardından ihaleyi alan firmanın gerek belediyenin parklarındaki aydınlatmaları gerekse kamuya açık diğer alanlardaki aydınlatmaları da söktüğünü hatırlatan Başkan Günaydın, “Tüm parklarımıza ve halkımızın ortak kullanımına açık olan noktaların aydınlatmasını bugüne kadar tam anlamıyla yaptık. Ne var ki, elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından ilgili firma belediyemizin parklarının yanı sıra birçok Türbe, Cami avlusu, okul bahçelerinin aydınlatmalarını ya sökmüş ya da elektrik bağlantılarını kesmiştir.

Mesirelik alanlar ve parklardaki aydınlatmaların ilgili firmaca kesilmesinin ardından belediye olarak 200 adet aydınlatma amacıyla elektrik panosu alınmış ve ilgili yerlere aydınlatma amacıyla yerleştirilmesine önem sırasına göre yapılmaktadır.

Ancak ne var ki bazı medya organlarınca konunun saptırılarak sanki suçlu belediye imiş gibi kamuoyuna lanse edilmiş olması üzücüdür. Biz Isparta’yı aydınlatıyoruz. Aydınlatanların değil, karartanların kamuoyuna lanse edilmesini arzuluyorum. Asıl olan Isparta’yı karartanları ortaya çıkarmaktır” dedi.

Medyanın gündeme getirdiği ve sözde bazı sürücülere dayandırdığı bir diğer haberde ise Atatürk Bulvarı’nda (104 Cadde) ‘yolun kapatıldığına dair bir duyurunun yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa kime yapıldığı’ sorgulanırken, ‘Böyle planlama olmaz’ denilmektedir.

Bu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın, kamuoyunun da yakından bildiği gibi belediye olarak 2011 yılında altyapı ve dayanıklı asfalt çalışması başlattıklarını ve bugüne kadar gelindiğini aktardı. Ancak bunun da bir takım kesimlerce istismar edilmeye çalışıldığını dile getiren Günaydın şunları söyledi:

“Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’müz ile Fen İşleri Müdürlüğü’müz ortaklaşa olarak 2011 yılından buyana şehrimizin altyapısı ve dayanıklı asfalta kavuşturulması amacıyla ciddi çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu da kamuoyumuzca yakından takip edilmektedir.

Ancak son günlerde amacını aşan bir takım haberler medyada yer almaktadır. Bu da kurumumuzu ve şahsımı üzmektedir. Son olarak Atatürk Bulvarı’nın çalışmalar dolaysıyla kapatıldığı ve bunun kimseye bildirilmediği, sürücülerin mağdur edildiği haberleri yapılmaktadır.

Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, belediye olarak bir caddeye başlamadan önce konu ile ilgili olarak gerek Emniyet Müdürlüğü, gerekse Özel Halk Otobüsleri başta olmak üzere gerekli yerlere çalışmalar ile ilgili bilgiler verilmektedir ve tarafımızca her türlü trafik önlemi ilgili yerde alınmaktadır, alınan tedbirler Emniyet Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir.

Kaldı ki, çalışma 104 Cadde ile 105 Cadde’nin kesiştiği Karayolları Kavşağı’nda gerçekleştirilmektedir. Çalışmalar trafiğin tamamen aksamaması amacıyla tek taraflı gerçekleştirilmiş, bir şeridi 21.07.2014 tarihi itibariyle açılmıştır. Bir diğer şeridin çalışması da 22.07.2014 itibariyle tamamlanmış ve saat 21.00 itibariyle tamamen trafiğe açılmıştır.

Belediye olarak ilkemiz en uygun fiyatlarla, en kaliteli işi, en kısa sürede tamamlamaktır. Yapımına başlayacak olduğumuz yollarımızda çalışmanın başlayacağı tarih, bitiş tarihi kamuoyuna duyurulmaktadır.

Bu vesile ile buradan kamuoyuna bir de müjde vermek istiyorum. Mübarek Ramazan Bayramı’nın hemen ardından şehrimizin en işlek 2 caddesinde daha çalışmalar başlayacak. Bu caddelerimizin de başlangıç ve bitiş tarihleri kamuoyuna yerinden ilan edilecek ve gece-gündüz çalışarak kısa sürede tamamlanacaktır.

Bayram ertesinde sürücülerimize altyapısı ve dayanıklı asfaltı ile kazandıracağımız ilk yolumuz Fevzi Paşa İlkokulu ile Kavaklı Cami arasında kalan Cumhuriyet Caddesi olacak. Diğer bir yolumuz da hemen ardından Özkanlar Kavşağı ile Kaymakkapı Meydanı arasında yer alan Mimar Sinan Caddesi olacaktır. Bu vesileyle de şimdiden yapılacak olan yeni yollarımızın hemşehrilerimize hayırlı olmasını dilerim”