Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altınbaşak TÜBİTAK'ta bronz madalya kazandı

81 ilden 7 bin

81 ilden 7 bin 401 projenin katıldığı TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye giren projeler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katıldığı törenle ödüllendirildi.TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl 81 ilden 7 bin 401 proje başvurdu. 12 merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birinci olan 202 proje, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara’daki final yarışmasında sergilendi.
Birbirinden ilginç ve sıra dışı 202 proje, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve bu yıl eklenen Psikoloji olmak üzere toplam 10 dalda ödüle layık görülen projeler belirlendi.

Isparta Altınbaşak Anadolu Lisesi’nden iki proje Akdeniz Bölgesi birincileri olararak Ankara’da finalist oldu.

Asım Burak Gündüzün hazırladığı Temel Fizik Projesi ile Samet Kaya ve Bahadır Taha Kanbur’un birlikte hazılarladığı Uygulamalı Fizik alanındaki projeler Ankara’da yapılan final yarışmasında Türkiye’nin diğer illerinden gelen projelerle yarıştılar. Asım Burak Gündüzün hazırladığı proje Türkiye üçüncüsü oldu. Tübitak yarışmasında ilk üçe giren proje sahibi öğrencilere YGS’ye girdikleri yıl bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından faydalanacakları belirtildi. Altınbaşak Eğitim Kurumları olarak proje başarılarımızı her sene daha ileriye götürdüklerini belirten Altınbaşak Proje Koordinatörü Osman Mutlu, “Önümüzdeki yıllarda çalışmalarımızı arttırarak bu güzel başarıları daha da ileriye götürmeye çalışacağız” dedi. Proje çalışmalarında emeği geçen öğrenci,öğretmen,veli ve destek olan bütün herkese teşekkür eden Altınbaşak Anadolu Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi, “ Gelecek adına problemlere bu yaşta çözüm yolları üreten öğrencilerimiz bizlerin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlıyor” dedi.