Akgül’den Memur – Sen’e ziyaret

İstanbul Başvaizi ve Diyanet – Sen Onursal Genel Başkanı Mustafa Akgül, Memur – Sen Isparta İl Temsilciliği’nin daveti üzerine konferans vermek üzere geçtiğimiz Isparta’ya geldi. Isparta’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren İstanbul Başvaizi ve Diyanet – Sen Onursal Genel Başkanı Mustafa Akgül, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Isparta bana yabancı bir şehir değil. Çünkü, […]

İstanbul Başvaizi ve Diyanet – Sen Onursal Genel Başkanı Mustafa Akgül, Memur – Sen Isparta İl Temsilciliği’nin daveti üzerine konferans vermek üzere geçtiğimiz Isparta’ya geldi. Isparta’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren İstanbul Başvaizi ve Diyanet – Sen Onursal Genel Başkanı Mustafa Akgül, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Isparta bana yabancı bir şehir değil. Çünkü, ben askerliğimi Isparta’da yaptım. Bundan 39 yıl önce Eğirdir yolu üzerindeki 40. Piyade Alayında kısa dönem askerlik görevimi yerine getirdim. Dolayısıyla, Isparta’nın yemeğini yedim, suyunu içtim. Aradan geçen 39 yıldan sonra tekrar bu şehre gelmekten çok mutluyum.

Ben, Diyanet – Sen’in kurucularındanım ve şuanda da Onursal Genel Başkanıyım. O dönemlerde sendikacılık çok zor işti. Diyanet – Sen’i kurduğumuzda bize ‘Hoca siz ne yapıyorsunuz. Din görevlilerinin sendika ile ne alakası var, bu işin cübbe ile sarık ile ne alakası var dediler. Ama biz yılmadık ve bu işi başardık. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda Diyanet İşleri Başkanının protokoldeki yeri Cumhurbaşkanının hemen sağında idi. Oysa, bundan on yıl öncesine kadar bu sıralama 52. Sıraya kadar geriledi. Biz yaptığımız mücadelelerle bunu 12. Sıraya kadar çektik. İnşaallah daha da öne alınacaktır. Memur – Sen Konfederasyonu büyük bir sivil toplum örgütüdür. Bu birliktelikle üyelerinin sesini ilgili tüm yerlere duyurduğunu biliyoruz” dedi.

Memur – Sen İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil de ziyarette yaptığı konuşmada; “Saygıdeğer Hocamız Mustafa Akgül Hocamıza öncelikle Isparta’ya hoşgeldiniz dileklerimizi sunuyorum. Davetimizi kırmayarak konferans vermek üzere Isparta’ya kadar gelmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Zaten kendisi de Diyanet – Sen’imizin Onursal Genel Başkanıdır” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version