Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

'AK Parti'nin Isparta Adayı Suat Kolukırık olmalı'

Tüm Türkiye’de olduğu gibi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de siyasi arenada partilerin adayları belli oldu. AK Parti Adayı ise şu anda belli değil, bir çok isim geçiyor AK Parti Adaylığı için, MHP Adaylığı için mevcut başkan Yusuf Ziya GÜNAYDIN’ın 30 Ağustos’ta MHP Lideri Devlet BAHÇELİ tarafından açıklanması gayet doğal bir durum olarak karşılandı MHP camiasında.Saadet Partisi Süleyman ÇAKAN, CHP Metin Lütfi ÇAKMAKÇI ve MHP mevcut başkan Yusuf Ziya GÜNAYDIN ile yarışa katılacak.
Eski Vali Memduh OĞUZ başta olmak üzere bir çok isim geçiyor AK Parti Adaylığı için. Fakat facebook sayfasından takip ettiğim, her an her dakika vatandaşlarla iç içe olan bir Aday Adayı dikkatimi çekiyor günlerdir, Onu Süleyman Demirel Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olarak değil de, AK Parti’den geçtiğimiz genel seçimlerde 3. sıra Milletvekilliği Adaylığından daha çok tanıyor halkımız.
Ev, ev geziyor, çocukla çocuk, büyükle büyük oluyor, Isparta’lı vatandaşların ne istediğini biliyor. CHP İl Başkanı Vedat ŞENOL’un yarışın CHP Adayı ile AKP arasında geçecek söylemleri ise ne kadar gerçekçi bunu tartışmak gerekir. Çünkü Isparta’da MHP’nin güçlü olduğu aşikar.
Öte yandan uzun süredir Isparta’da yaptığım araştırmalarda son olarak özellikle Ayazmana Mahallesinde hiç tanımadığım vatandaşlarla sohbet ederek kamuoyu araştırması yaptım. Geçtiğimiz dönem Hasan BALAMAN’dan dolayı oyları MHP’ye verdik, bu dönem AK Parti Suat Hoca gibi halka direk inen bir şahsiyeti çıkarırsa oylarımızı yeniden AK Partiye vereceğiz sözleriyle karşılaştım.
Ve takip ettiğim Aday Adayları arasında bulunan Doç Dr. Suat KOLUKIRIK’ın insan psikolojisinden ne kadar iyi anladığını, insanların bir Belediye Başkanı Aday Adayını nasıl kucakladığını, bağrına bastığına şahitlik ettim. Yine gözlemlerime göre şu anda telefonları susmayan, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak Isparta’da bulunan 44 mahallesinin tamamını dolaşan Doç Dr. Suat KOLUKIRIK’ın Ak Parti’den Aday olup olamayacağını bilemem, fakat Isparta’ya renk katan, Isparta siyasetine damga vuran bir şahsiyetin halk tarafından bu kadar çok sevilmesi beni oldukça şaşırtıyor. Isparta halkı tepeden gelen Adaylara kırmızı kart gösterdiği gerçeğini düşünürsek. Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bunu göz ardı etmemesi Suat Hoca gibi halkın sevdiği ve halka malolmuş isimlere şans vermesi, hem Ak Parti, hem de vatandaşlar tarafından hayırlı olacağı kanısındayım.
Sosyal Medya’dan takip ettiğim Doç. Dr. Suat KOLUKIRIK’ın sayfasına yazılan bir yazı ise bütün bu anlattıklarımı doğrular nitelikteydi. İşte o yazıyla sizleri baş başa bırakıyorum…
KIRILMAZ ADAM !.. BELEDİYE BAŞKANIMIZ NEDEN SUAT KOLUKIRIK OLSUN?
Bir adam var içimizde yaşayan, tarifi çok zor ama mümkün. Gönülleri birer-birer, küme-küme, avuç-avuç fethetmiş bir adam. Belki bir çoğunuz bilmez ve tanımazdı ama o aramızda yaşardı. Bir bakmışsın bir temizlik işçisi ile çay yudumlarken, bir bakarsın Fatma teyzenin bahçesinde onunla dertleşirken görürsün. İlçe, kasaba, belde, köy, mahalle, ev ev O’nu görürsünüz her yerde. Evliya çelebi gibi, Yunus Emre gibi dolaşır durur. O gibi, bu gibi değil, Biz gibi, siz gibi yani bizler gibi bir adam. Gönlünde Allah, peygamber ve insan sevgisinden başka bir hissiyat taşımayan, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi de olan, maneviyatı bile gösterişçilikten uzakta tutan, o, şu , bu diye hiç bir ayrım gözetmeden bütün yaratıkları Allah yarattığı için seven, söz verip de tutmamazlık, görüp de görmemezlik yapmayan bir adam.
Herkesin ödenekler ayırarak, etrafında parayla, menfaatle yağcı, dalkavuk adamlar kiralayıp taşıdığı dönemde etrafında Suat hocaya inanmış ve onunla kader birliği yapmış insanlardan başka birisini bulamazsınız. O ne abudik-gubudik siyasetçilere benzer, ne yalancı, dönme, iki yüzlü siyaseti hayatına katar. Halk öbek öbek onun yolunu gözler, telefonları bile günün hangi saatindeyse açmamazlık yapmayan, atılan mesajlara mutlaka cevap veren gerçek lider. O’nu belki siyasetin kendisi de, siyasetin adamları da sevmez. Neden? sıra dışıdır o. Kuralları v e çizgileri O’nun insanlık dolu yüreğinin yanlış bir kanı taşıyamayacağı ile sınırlıdır. Doğaldır, kardeştir, dosttur, abidir, babadır, hocadır, her şeyden de önemlisi iyi bir insan, gerçek bir Müslümandır. O’nu anlatmak değil, o’nun yanında olmak O’nu daha iyi anlamaya kafidir. Kolukırık’tır ama yüreği, sözü, gönlü, beyni, düşüncesi, imanı sapa sağlam bir insandır. Suat hoca kısacası; Bir takım tutmak, bir parti tutmak, bir müzik grubu sevmekten de öteye İnsana insan olduğunu hatırlamaktır. Allah yolunu açık etsin Suat hoca…
Kemal ERBEN