Adli Tıp Kongresi Isparta’da başladı

12 nci Adli Tıp Kongresi ilimizde düzenlendi. Adlı Tıp konusunda 191 bildirinin sunulacağı ve yeni gelişmelerin değerlendirileceği kongerenin açılışına Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç,SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı’nın yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda akademisyen katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Vali Vahdettin Özkan, Böylesine önemli  bir etkinliğin ilimizde düzenleniyor olmasından dolayı memnuniyetini belirterek, […]

12 nci Adli Tıp Kongresi ilimizde düzenlendi. Adlı Tıp konusunda 191 bildirinin sunulacağı ve yeni gelişmelerin değerlendirileceği kongerenin açılışına Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç,SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı’nın yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Vali Vahdettin Özkan, Böylesine önemli  bir etkinliğin ilimizde düzenleniyor olmasından dolayı memnuniyetini belirterek, “Geleceğe güvenle bakan, mutlu bireylerden oluşan müreffeh bir topluma sunulan kamu hizmetleri her ne kadar bu düzeyi arttırmaya yönelik olsa da, sosyal alanda özellikle hukuk alanında öngörülebilir bir akışın olması müreffehlik seviyesine büyük katkılar sunmaktadır” dedi.

Evrensel normları yakalamış bir hukuk sistemi inşaa ve  icra etmenin önündeki engelleri berteraf etmek için Üniversitelerimiz ve ilgili tüm kuruluşların ortaklaşa çalışması gerektiğini vurgulayan Vali Özkan; Özellikle hukuksal süreçlerde bilim ve son teknolojiyi kullanarak aydınlatıcı bir rol üstelenen Adlı Tıp Biliminin gelişmesine yönelik fikir alışverişinde bulunulacak böyle bir kongrenin düzenlenmesinin katkı sağlayıcı olduğunu aktardı.

Exit mobile version