28 Şubat’tan Isparta’ya 1 Öğretmen

Bakanlık, 28 Şubat sürecinde görevden atılan başörtülü öğretmenleri yeni eğitim döneminde görevlerine iade ediyor. Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, şuana kadar 28 Şubat mağduru olmuş bir bayan öğretmenin Isparta’ya atamasının yapıldığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu ay içerisinde yapacağı ilk atamalar sebebiyle öğretmen adaylarında heyecan dorukta. Bu kapsamda 200 bin civarında atanamayan öğretmenden 40 […]

Bakanlık, 28 Şubat sürecinde görevden atılan başörtülü öğretmenleri yeni eğitim döneminde görevlerine iade ediyor. Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, şuana kadar 28 Şubat mağduru olmuş bir bayan öğretmenin Isparta’ya atamasının yapıldığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu ay içerisinde yapacağı ilk atamalar sebebiyle öğretmen adaylarında heyecan dorukta. Bu kapsamda 200 bin civarında atanamayan öğretmenden 40 bin öğretmenin ataması yapılacak. Ülke genelinde 2 bin civarında öğretmenin de, bu yıl Bakanlığın 28 Şubat mağdurlarına yaptığı çağrıya bağlı olarak, atamaları yıllar sonra yeniden yapılacak.

DOĞAN: “ÖZÜR DURUMUNDAN 90 KİŞİ GİTTİ, 209 KİŞİ GELDİ”

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Doğan, öğretmen atamalarında il içi, il dışı ve özür grubu atamaları ile 28 Şubat mağduru öğretmen atamaları hakkında Isparta’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğan; “İlimizde 2013 Yılı özür durumundan yer değişikliği şöyledir. Eş ve eğitim gibi çeşitli özür durumlarından dolayı ilimizden 90 öğretmen ayrıldı. İlimize bu durumdan 209 öğretmen geldi. İl içerisinde ise özür grubundan 57 kişinin görev yeri değiştirildi. Ayrıca, 26’ıncı tercihten ilimizden 3 kişi ayrıldı ve ilimize 5 kişi atandı.

“ŞUANA KADAR ISPARTA’YA 28 ŞUBAT MAĞDURU 1 ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI”

2013 yılı isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirmedeki çalışmalar ise şöyledir: İlimize 107 öğretmen atanmıştır. İlimizden 69 öğretmen ayrılmıştır. Bakanlığımızın başlattığı bir çalışma ile yeni eğitim döneminde, 28 Şubat sürecinde ve devamında mesleğinden ihraç edilen öğretmenler de, yaptıkları başvuruların ardından atanmaktadır. Bilindiği gibi görevine son verilenlerden yeniden öğretmenliğe ve memuriyete atanmak isteyenlerin başvuruları 29 Ağustos tarihlerine kadar kabul edilmişti. Bu doğrultuda şuana kadar ilimize 1 öğretmen ataması yapılmıştır. Ancak, bu sayı okulların açılmasına kadar ve açıldıktan sonda da bu yönde yapılacak atamalarla artabilir” dedi.

Exit mobile version