Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2015 Nisan Ayı Belediye Meclis toplantısı

Eğirdir Belediye Meclisi’nin nisan

Eğirdir Belediye Meclisi’nin nisan ayına ait Meclis toplantısı 08 Nisan 2015 Salı günü saat 20.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğirdirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Meclis Toplantısı’na, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç;  Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu;  MHP Belediye Meclisi Üyeleri, Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Semra Güngörmez, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin ile Fen İşleri Müdür Vekili Gülay Uysal katıldı.

Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl meclisin ikinci, üçüncü, dördüncü beşinci ve altıncı gündem maddelerinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 33. ve 24. Maddeleri  gereğince 1 yıl görev yapmak üzere gizli oylama ile Belediye encümenine Mustafa Günay ve Mehmet Cengiz Kılınç ; Plan ve Bütçe Komisyonu’na Şükrü Savaş, Selahattin Tamgül, Ahmet Hamdi Takır; Tarife Komisyonu’na Hasan Bilal Taran, Ahmet Hamdi Takır, Mustafa Günay; İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Eray Uslu, Ramazan Kurt, Mehmet Cengiz KIlınç; Çeşitli İşler komisyonu’na Mustafa Günay, M.Erhan Savran, Selahattin Tamgül seçildi.

Gündemin yedinci maddesinde yer alan 2014 Faaliyet raporları okunarak, Meclis üyelerinin görüş bildirmesinin ardından yapılan oylama sonucunda, oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan İç İşleri Bakanlığının 20.02.2015 tarih 2015/8 nolu genelgesinin 6/c bendi gereği Muhtar Müdürlüğü İş ve İşlemleri ile ilgili genelge gereği Yazı İşleri Müdürlüğünce yürütülmesi hususu görüşülerek, Muhtar Müdürlüğü oluşturulması yerine Yazı İşleri Müdürlüğünce yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 9. Maddesinde yer alan Uygulama İmar planımızın 21-M-IV numaralı paftasında bulunan plan notlarının yeniden düzenlenmesi için yapılacak imar planı değişikliği konusu görüşülerek, konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Başkan Şengöl’ün önerisi üzerine  toplanan İmar Komisyonu, imar tadilatının yapılamasında sakınca olmadığı raporu verdi. Ve üyelerce yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

Gündemin onuncu maddesinde yer alan 2014 Yılı Denetim Komisyonu raporu okunarak üyelerin oylamasına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda Denetim Komisyonu raporu oy birliği ile mecliste kabul edilmiş oldu.

Gündemin 11. Maddesinde yer alan Meclise havale edilen evrakların görüşülmesinin ardından, gündemin 12. Maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde Ak Parti Belediye Meclis üyesi Eray Uslu, Meclis Başkanı ve meclis üyelerinden bundan sonraki Meclis toplantılarında Meclis Başkanı Katip ve Sekreter olarak, Meclis oturma planına uyularak oturulmasını teklif etti. Meclis Başkanı Ömer Şengöl ise bu teklifi gelecek toplantıdan itibaren uygulayabileceklerini söyledi. Toplantı, Meclis Başkanı Ömer Şengöl’ün mayıs ayı Meclis Toplantısının  05 Mayıs Salı günü saat 20.30 ‘da yapılması isteği kabul edilerek toplantıya son verildi.