Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 hakim ve savcıya inceleme!

HSYK 3. Dairesi, 2010 yıl ve öncesi Adana Savcılığı’ndan görev yapan 17 hakım ve savcı hakkında inceleme izni verdi.

HSYK 3. Dairesi, 2010

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Adana’daki yargı ayağını mercek altına aldı. HSYK 3. Dairesi, paralel yapının amaçları doğrultusunda hareket ederek usulsüz kararlara imza attığı belirtilen 12 hakim, 5 savcı hakkında inceleme başlattı. Bu isimlerin arasında, MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklanan savcılar Özcan Şişman, Süleyman Bağrıyanık ve Aziz Takcı da bulunuyor. Bu isimlerin, paralel yapının Adana Adliyesi’ndeki elemanları olduğu, kendilerine verilen görevleri sorgulamadan yerine getirdikleri, bunlardan bazılarının da usulsüz dinlemeler sonucu yapılan soruşturmalarda tutuklama kararlarına imza attıkları belirtildi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

HSYK 3. Dairesi’nin verdiği kararın gerekçesinde, inceleme izni verilen 17 kişinin, “Kamuoyunda ‘paralel yapı’ ve ‘hizmet hareketi’ olarak bilinen ülkemizin anayasal düzenini yıkmaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı kendisine amaç edinen oluşumun yargı camiasındaki mensupları oldukları” belirtildi.

KARARLAR İNCELENECEK

Daire, 17 isimle ilgili iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Müfettiş, söz konusu isimlerin verdiği kararları tek tek inceleyecek. Müfettiş ayrıca, kararların FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden gelen emirler doğrultusunda icra edilip edilmediğini de araştıracak ve rapor hazırlayacak. Rapor doğrultusunda 17 isimle ilgili soruşturma açılabilecek.

SAVCI BOZKURT TEDBİREN AÇIĞA ALINDI

Öte yandan HSYK 2. Dairesi, eski İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ile 5 subayın, bir tutuklunun hürriyetini kısıtladıkları iddiasıyla mahkum edilmesine ilişkin yerel mahkeme kararının onanması istemli tebliğname hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mazlum Bozkurt’u tedbiren açığa aldı.

 

Kaynak : Yenişafak