Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz Şehitleri SDÜ’de anıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkçe Topluluğu ile Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitlerine ithafen tiyatral şiir dinletisi düzenlendi.

Bu ülkeye sahip çıkmanın bir erdem değil gereklilik olduğunun idrakinde hazırlanan etkinlikte, darbe girişimi gazileri Safiye Bayat, Mehmet Köse ile Üzeyir Civan, ülkemiz ve milletimiz için milat noktası kabul edilen o geceye ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan, imanın bir iddia olduğunu ve ispat istediğini vurgulayarak o gece ülke evlatlarının imanını ispat ettiğini ve hiçbir karşılık beklemeden sadakatini gösterdiğini belirtti.

O gece dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin tek yürek olarak nasıl birlik olmuşsak bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle devam edileceğine duydukları inancı dile getiren Aktan, “Bizler inanç sahibiyiz kendi ikbalimiz için dava gütmeyiz, davanın kavramlarını birileri gibi düşmanlarımızın kucağında kirletmeyiz. Güzel söz ona yükselir onu da yalnızca salih eylemlerimiz yükseltir. Bunun her daim bilincindeyiz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Demirgil moderatörlüğünde gerçekleşen; Safiye Bayat, Mehmet Köse ve Üzeyir Civan’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. Demirgil, 15 Temmuz gecesi yurdumuza düzenlenen hain darbe girişimini engelleyen halkımızın kahramanlık destanı yazdığını ifade ederek sözü konuşmacılara bıraktı.

Safiye Bayat, 15 Temmuz gecesinin bir zafer gecesi olduğunu vurgulayarak “O gece aslında darbeci diye adlandırılan işgalci hain hırsız asker müsveddeleri, o hainler, işgalciler, bizim duygularımızı çaldılar. Çünkü kutsal saydığımız, peygamber ocağı dediğimiz o güzel topluluğun içine sızmışlardı ve benim güzel askerlerimin güzel kıyafetlerinin içine saklanmışlardı. Bizim davamızın sahibi Allah’tır ve Allah yolunda inananların zaferi gerçekten muhakkatır. Allah’ın takdiri ve iradesi ile biz inananlara rabbim o gece cesaret serpti. Her koldan madden ve manen şehitlerin yardımıyla kuvvetlendirdi.” dedi.