Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmde TÜRSAB sinerjisi

Isparta Valiliği öncülüğünde Batı

Isparta Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde ‘Davraz Turizm Çalıştayı’ gerçekleştirildi. 3 günlük çalıştay programında Davraz Dağı, Barla, Eğirdir, Yalvaç, Güneykent ile Psidia ve Sagalassos antik kentlerini de gezen İstanbul ve Kapadokya bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden TÜRSAB üyesi 45 acenta yetkilisi, çalışma gruplarında da beyin fırtınasına katıldı.

Çalışma grupları, mevcut durumu, potansiyeli, altyapı ihtiyaçları, sorunlar ve çözüm önerilerini belirledi. Turizm stratejisi ve eylem planının önemine dikkat çeken çalışma gruplarının tespitlerinde yapılması gerekenlerin başında tanıtım, kurumlar arası koordinasyon ve alanında uzman rehber eksikliğinin giderilmesi geldi. TÜRSAB Yönetimi, diğer acentalara da örnek olabilecek Türkiye’nin tur sayıları ve reklam çalışmaları ile önde gelen 5-6 acenta yetkilisi ile yerel paydaşları biraraya getirerek tur programları oluşturmasını sağlayacak ve turizm sektöründe uygulamalı eğitimler için de destek verecek.

Isparta ve bölgenin tanıtılması ve turizm potansiyelinin harekete geçirilip tur programlarında yeralması hedefiyle gerçekleştirilen Davraz Turizm Çalıştay programıyla önemli bir adım atıldı. Çalıştayın Isparta Barida Hotels’deki açılış toplantısına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta milletvekili Sait Yüce, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İlker Çarıkçı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yönetim Kurulu ve komitelerinin üyeleri, TÜRSAB üyesi seyahat acentaları ile Isparta ili turizm sektörü temsilcileri, akademisyenler, belediye başkanları, daire müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı. Çalıştay, Isparta’nın sahip olduğu alternatif turizm zenginliği, potansiyelin tanıtımının önemine vurgu yapılan konuşmaların ardından 4 ana konu başlığında çalışma grupları gün boyu sürdü.