ALTIN 186,8043
DOLAR 4,4937
EURO 5,2915
BITCOIN $8.230
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 27°C
Gök Gürültülü

‘Doğal ve Sağlıklı Beslenmesinin Önemi’ konulu konferans

16.10.2017
A+
A-
‘Doğal ve Sağlıklı Beslenmesinin Önemi’ konulu konferans

Isparta Belediyesinin Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlediği Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Ziyaretçi akınına uğrayan ve Isparta’nın çeşitli köylerinden toplanarak Ispartalılarla buluşturulan doğal ürünler vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinin ikinci gününde ise Doç. Dr. Yavuz Dizdar tarafından ‘Doğal ve Sağlıklı Beslenmesinin Önemi’ konulu konferans düzenlendi.

Isparta Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde ‘Doğal ve Sağlıklı Beslenmesinin Önemi’ konulu konferans veren Doç. Dr. Yavuz Dizdar, “Başkan köylüyü, şehirdeki tüketiciyle buluşturmak istiyor. Siz zaten köylünün aldığı doğal ürünü yerseniz bu zaten sağlıkla sonuçlanacak, köylünün de bundan bir kazancı olacak. Başkan, kimsenin yapmadığını yapıyor. Bugüne kadar hep aracılı bir sistemle çarık, çürük, uyduruktan ürünleri şehre gönderen sistemi kırmaya çalışıyor. Eğer bunu başarabilirse Türkiye’de ilk olur” dedi.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Dizdar, konferansında ise süt ve süt ürünleri başta olmak üzere ambalajlı ürünlere dikkat çekti. Sütü açık almayı ve evde yoğurt yapmayı teşvik eden Dizdar, “Milleti hazır yoğurda alıştırdılar, kimse evinde yoğurt yapmaz oldu” dedi.

Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, sağlıklı ürünler ile ilgili bilgiler veren Dizdar, çocukların meyve tüketimi gerçekleştirmesini önerdi, bunu yaparken de ilaçsız meyve olmasının önemini aktardı. Konferansında ayrıca endüstriyel tavuk ve piliç üretimi, kesimi ve tüketimi noktasında da bilgiler aktaran Dizdar, Isparta’da üreticinin doğal ortamda ürettiği yumurtayı satmakta zorlandığına dikkat çekerek, “Bir şeyin değerini vermezseniz hakkını alamazsınız” derken, eskiye dönme zorunluluğundan bahsetti.

Endüstriyel üretimde hiçbir şeyin atılmadığını, her şeyin değerlendirilerek pazara sunulduğuna dikkat çeken Dizdar, son olarak takviye gıdalar üretildiğini ve insanlarında bunun peşinde olduğuna atıfta bulunarak, film ve reklamlarla bir algı oluşturulmaya çalışıldığına değindi.

ETİKETLER: , ,
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.