600 bin kişinin ziyaret ettiği...
Bedensel engelli öğrencilere 'DOĞAL' eğitim
Isparta'da gıda denetimi
THK'dan 16 Öğrenciye model uçak...
Çocukluğunda çobanlık yaptığını ancak bir yandan da baba mesleği reçelciliği devam ettirdiğini belirten Mustafa Nuri Bilgiç, Çobanisa köyündeki atölyesinde ürettiği reçelleri İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerin yanı sıra yurtdışına da ihraç ettiklerini söyledi. Ballı ve şekerli olarak iki çeşitten oluşan reçelleri, Sütçüler çevresindeki dağlardan topladıkları yedi çeşit kekiğin harmanlanmasıyla ürettiklerini anlatan Bilgiç, "Aş kekiği, eşek kekiği, taş kekiği, karabaş otu, dağ nanesi ve bilyeli kekik
gibi türleri köylülerden satın alıyoruz. Bölge ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Sarp Dağı çevresindeki kekiklerin aromasının en yoğun olduğu dönem, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Kekikler ayrıca baharat olarak da Yunanistan ve Almanya gibi ülkelere satılıyor" dedi.
ÖZEL FORMÜLLE DAMITILIYOR
Yılda yaklaşık 60 ton civarında kekik balı ve reçeli ürettikleri bilgisini veren Bilgiç, ballı olanın kilosunun 10 TL'den satıldığı kekik reçelinin şekerli çeşidinin ise 5 TL'den tüketiciye sunduklarını belirtti. Özel formülle damıttıkları kekikleri, yörede üretilen balla karıştırarak ürettikleri reçelin lezzeti konusunda da iddialı olduklarını söyledi.
FİDEL CASTRO'NUN SIRRI KEKİK REÇELİNDE SAKLI
Sütçüler bölgesinin gönüllü rehberliğini yapan Mahmut Leventoğlu, 1996 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Habitat Toplantısı nedeniyle İstanbul'a gelen Küba lideri Fidel Castro'nun, Demokrasi Parkı'nda yerel ürünlerin satıldığı standlarında tanıttıkları kekik reçelini tattığını ve çok beğenerek satın alarak Küba'ya götürdüğünü anlattı. Leventoğlu, "Fidel Castro'nun gençlik sırrı bölgemizde üretilen kekik reçelinde saklıdır" esprisini yaptı.
İHA
Vali Oğuz, Sütçüler'de Hıdırellez şenliklerine...
Haczettiği otobüsleri evin önüne çekti
Belediyenin haciz koyulan arallarını aldı
Castro Sütçüler'in kekik reçelini beğenmiş
Sütçüler'de şüpheli ölüm
Vali Oğuz, Sütçüler'de sel bölgesini inceledi...
BAKA uzmanları Sütçüler MYO'yu ziyaret etti
Sütçüler'de hasar tespit çalışmaları
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!